Al een aantal jaren krijgen veel van onze dieren star trek namen.

Hieronder wie zij zijn. (teksten wikipedia)  

Montgomery Scott, bijnaam Scotty, is een personage in het Star Trekuniversum. De rol van Scotty werd gespeeld door James Doohan (1920 ľ 2005).

Scotty was hoofdwerktuigkundige aan boord van het sterrenschip USS Enterprise NCC-1701 en stond bekend als "wonderwerker", omdat hij vaak onconventionele oplossingen bedacht voor praktisch elk technisch probleem dat zich aandiende (al hield hij steevast zijn schattingen te hoog aan, zodat het altijd leek dat hij de klus zeer snel klaarde). Scotty werd geboren in Aberdeen, Schotland en sprak met een nogal zwaar Schots accent.

Het karakter Scotty speelde in de televisieserie Star Trek: The Original Series, de eerste zeven Star Trekfilms en een optreden in de Star Trek: The Next Generation aflevering "Relics". Scotty had de rang van Lieutenant Commander (vergelijkbaar met de rang van Lieutenant Commander in de Amerikaanse Marine) gedurende de originele serie. Hij is tot overste gepromoveerd rond de tijd van Star Trek: The Motion Picture en later tot kapitein in Star Trek III: The Search for Spock.

Scottyĺs bediening van het transportersysteem aan boord van de Enterprise leidde tot de one-liner Beam me up, Scotty, die later in de Amerikaanse popcultuur zeer beroemd werd. De zin werd in de televisieserie en de films echter nooit exact zo uitgesproken. In de vierde Star Trekfilm werd de uitspraak nog het dichtst benaderd, toen kapitein Kirk zei: "Scotty, beam me up".

 

 

Spock is een personage uit de televisieserie Star Trek en de hierop gebaseerde films, waaronder die uit 2009: Star Trek. Hij speelde ook een rol in de op Star Trek gebaseerde tekenfilmserie. Spock is half mens, half Vulcan. Zijn moeder is een mens genaamd Amanda Grayson, zijn vader is Sarek, een Vulcan.

Spock is een ruimtevaartofficier die allereerst dient onder kapitein Christopher Pike en vervolgens onder Captain James T. Kirk. In de serie gaat het hoofdzakelijk om deze laatste betrekking. Hij eindigt zelf als kapitein van een Enterprise-ruimtevaartuig. Nadat Spock in de serie met pensioen gaat wordt hij ambassadeur op de planeet Romulus om de twee verwante volken, de Romulans en de Vulcans met elkaar te herenigen.

Spock wordt door Captain Kirk vaak aangesproken als Mr. Spock, in de serie zijn officiŰle titel aan boord van het ruimteschip.

(Mr.) Spock is een personage waarbij het verstand voorop staat en die op grond daarvan alles logisch tracht te analyseren, een gevolg van zijn Vulcan-afkomst. Sporadisch komt toch echter ook zijn halfmenselijke natuur naar boven. Vooral Dr. McCoy is er alles aan gelegen om dat laatste te laten plaatsvinden. Een bijzonder in het oog springende lichamelijke eigenschap van Spock vormen zijn oren die in tegenstelling tot die van mensen niet rond maar puntig zijn.

Spock heeft als Vulcan bepaalde eigenschappen tot zijn beschikking. Zo is hij in staat om met een bepaalde greep in de nek personen bewusteloos te laten neervallen, kan hij door zijn vingers op iemands gezicht te plaatsen erachter komen wat die andere persoon weet en heeft hij de mogelijkheid om zijn ziel aan iemand over te dragen mocht hij in levensgevaar komen te verkeren. Verder hanteert hij regelmatig de Vulcan-groet "live long and prosper" (vertaling: leef lang en vaar wel).

De Q is een fictief ras uit de sciencefictionserie Star Trek. Ze komen voornamelijk voor in de serie Star Trek: The Next Generation maar ook in Deep Space Nine en Voyager.

De Q is een onsterfelijk en bovennatuurlijk ras dat buitengewone krachten bezit. Zo kunnen zij door de tijd reizen en ieder voorwerp op elk moment scheppen of laten verdwijnen, inclusief mensen. De Q worden voor het eerst ge´ntroduceerd in de eerste aflevering van Star Trek: The Next Generation waar ÚÚn van de Q, gespeeld door acteur John de Lancie ook Q genaamd, de mensheid terecht laat staan. Na deze aflevering komt Q met regelmaat voor in de serie en later, zij het minder vaak, ook in de andere spin-off series

Seven of Nine is een personage in de sciencefiction serie Star Trek: Voyager. De rol wordt gespeeld door de Amerikaanse actrice Jeri Ryan.

Seven of Nine werd als mens geboren. Haar oorspronkelijke naam is Annika Hansen. Annika Hansen en haar ouders waren de eerste mensen die geassimileerd werden door de Borg. Haar ouders, beiden wetenschappers, deden onderzoek naar de levenswijze van de Borg op het sterrenschip 'The Raven' en omdat ze niemand hadden om op Annika te passen namen ze haar mee op hun reis. Het schip werd echter door de Borg ontdekt en de passagiers werden geassimileerd, waarna Annika de aanduiding 'Seven of Nine Tertiary Adjunct of Unimatrix Zero One' kreeg.

Tuvok is een personage uit de televisieserie Star Trek: Voyager. Zijn rol werd gespeeld door de acteur Tim Russ.

Tuvok (Geboren in 2264) is een van de twee Vulcans aan boord van het sterrenschip Voyager. Hij is tactisch officier en hoofd van de beveiligingsdienst. In deze functies waarborgt hij de veiligheid aan boord, zorgt hij dat eventuele misdaden zo snel mogelijk opgelost worden en is hij verantwoordelijk voor de operatie van de wapens en de afweerschilden van het schip.

Neelix is een personage uit de sciencefictionserie Star Trek: Voyager. De rol werd gespeeld door Ethan Phillips.

Neelix is een Talaxian. Hij is geboren op Rinax, een maan van de planeet Talax in het Delta kwadrant, in 2327.

Op het moment dat de Voyager Neelix voor het eerst ontmoette (in 2371) was hij schroothandelaar. Hij hielp Captain Janeway met de gewoontes en gebruiken van het Delta kwadrant, maar hij gebruikte haar ook om zijn geliefde Kes te redden van de Kazon, een vijandelijk volk. Later reisde hij mee met de Voyager en bood hij zich aan als gids en kok. In eerste instantie twijfelde Captain Janeway, maar Neelix wist haar toch te overtuigen. Weer later bood hij zich aan als moraalofficier. Hoewel zijn kookkunst niet altijd even goed werd gewaardeerd, werd zijn kennis van het Delta Kwadrant wel zeer gewaardeerd en bleek die ook zeer bruikbaar.

B'Elanna Torres is een personage uit de sciencefictionserie Star Trek: Voyager. De rol werd gespeeld door Roxann Dawson.

B'Elanna is half Klingon, half mens. Ze is geboren in 2346 op Kessik IV, een kolonie van de Federatie. Hier waren zij en haar moeder als enige Klingon. Ze schaamde zich daar ontzettend voor en probeerde haar Klingonuiterlijk dan ook zo goed mogelijk te verbergen door bijvoorbeeld mutsen te dragen. Haar vader heeft, toen B'Elanna vijf was, haar en haar Klingonmoeder verlaten. Later verhuisde ze samen met haar moeder naar Kronos, de thuisplaneet van de Klingons.

darmok and jalad at tanagra link

Darmok is ook Jean-Luc Picard is een personage uit de sciencefictionfilm- en televisieserie Star Trek: The Next Generation.

Jean-Luc Picard wordt gespeeld door de Britse acteur Patrick Stewart.

Chakotay is een personage uit de televisieserie Star Trek: Voyager. Zijn rol werd gespeeld door de acteur Robert Beltran.

Chakotay werd geboren in 2326. Op vijftienjarige leeftijd kwam hij op de Starfleet Academie, hij studeerde daar van 2344 tot 2348.

Toen zijn thuiswereld Dorvan door Cardassianen werd vernietigd, sloot Chakotay zich aan bij de Maquis, vijanden van de Federatie. Maar toen Chakotays schip samen met de U.S.S. Voyager naar het Delta Quadrant werd getransporteerd ontstond er wederzijds respect tussen hem en de kapitein van de Voyager, Kathryn Janeway. Uiteindelijk werd Chakotay de tweede in de lijn van gezag aan boord van de Voyager, na kapitein Janeway.


Curzon Dax is een personage uit het Star Trek universum, uit de serie Star Trek: Deep Space Nine. Curzon Dax werd gespeeld door de Amerikaanse acteur Frank Owen Smith.

Curzon Dax was een Trill: een samengesteld wezen bestaande uit een humano´de gastlichaam met in dat lichaam een kleine symbiont.

Curzon Dax was tussen 2285 en 2367 het zevende Trill gastlichaam voor de Dax symbiont. Hij was een onderhandelaar en ambassadeur van de Verenigde Federatie van Planeten. Hij werkte mee aan de Khitomer akkoorden, de vredes- en samenwerkingsverdragen tussen het Klingon Rijk en de Federatie. Later raakte hij bevriend met Benjamin Sisko. Nadat Curzon in 2367 stierf, kreeg de Trill Jadzia zijn Dax symbiont, waarna ze Jadzia Dax heette

Geordi La Forge is een personage uit de televisieserie Star Trek: The Next Generation. La Forge werd gespeeld door LeVar Burton.

Geordi La Forge werd geboren in 2335. Zijn moeder was Silva La Forge, kapitein van de USS Hera, zijn vader was een exobioloog. La Forge werd blind geboren, maar dankzij z'n VISOR kan hij meer zien dan wie dan ook. In 2357 studeerde hij af aan Starfleet Academie, waarna hij shuttlepiloot op de Jupiter-Saturnus route werd. Hij ontmoette zijn latere kapitein Jean-Luc Picard voor het eerst tijdens een inspectievlucht, die Picard met La Forge als piloot maakte. Na enkele jaren op de USS Victory NCC-9754 onder commando van kapitein Zimbata, kwam La Forge in 2364 aan boord van de USS Enterprise NCC-1701D als piloot. EÚn jaar later werd hij gepromoveerd tot hoofd van de technische staf (Chief Engineer).

Jadzia Dax is een personage uit het Star Trek universum, uit de serie Star Trek: Deep Space Nine. Jadzia Dax werd gespeeld door de Amerikaanse actrice Terry Farrell.

Jadzia Dax was een Trill: een samengesteld wezen bestaande uit een humano´de gastlichaam met in dat lichaam een kleine symbiont.Jadzia werd geboren in 2341 op de Trill thuiswereld. In 2359 ging ze naar de Starfleet Academie, waar ze astrofysica, buitenaardse archeologie, astrobiologie en zo÷logie studeerde. Na haar opleiding op de Starfleet Academie in 2363 had afgerond, ging ze terug naar haar geboorteplaneet om bij de Trill Symbiose Commissie een aanvraag voor symbiose te doen. Nadat ze werd afgewezen, probeerde ze het op voorspraak van Curzon Dax nog een keer. Ditmaal lukte het wel, waarmee ze de enige Trill was die ooit het programma succesvol had doorlopen na eerst te zijn gezakt. Nadat Curzon in 2367 was gestorven, kreeg Jadzia zijn Dax symbiont, waarna ze Jadzia Dax heette.

 

 

 

 

 

Google
Op het Web Alleen binnen www.bekkerszoo.nl

ędvbzoo